Onze fiets- en wandelroutes

Enkele suggesties

In Kessel en omgeving zijn er talloze mooie fiets- en wandelroutes. Maar ook tot ver daarbuiten. Op de fiets naar het Duitse Brüggen bijvoorbeeld is zeker de moeite waard of wandel door het prachtige Nationaal Park De Meinweg bij Roermond. 

De knooppuntenroutes wijzen vanzelf de weg. Fiets- en wandelkaarten van de regio zijn verkrijgbaar bij de VVVs in Kessel en Panningen of bestel ze online. 

Uit de nabije omgeving van Kessel noemen we hieronder een paar voorbeelden:

fietsen-wandelen

Fietsen langs de Maas naar Venlo

Op de heenweg fietst u tussen Kessel en Baarlo langs weilanden met paarden en akkers met verschillende gewassen, die daarna plaatsmaken voor lommerrijke lanen en wegen door Hout-Blerick. Steeds heeft u zicht op de loop van de rivier. Via het fietspad van de spoorbrug steekt u de Maas over en kunt u op de Maasboulevard genieten van een hapje en drankje.
Op de terugweg fietst u over de dijk op de rechteroever van de Maas tot aan het dorpje Steyl. Langs de kloosters draait u rechtsaf naar de veerpont. Vanaf daar keert u via Baarlo weer terug naar Kessel.

Knooppunten
54 – 58 – 4 – 59 – 9 – 11 – 8 – 5 – 4 – 58 – 54 – 53

fietsen-wandelen

De Maas over via voet- / fietsveer in Neer

Vanuit Kessel fietst of wandelt u in zuidelijke richting via een fraaie route naar de Mussenberg. Vanaf hier hebt u een prachtig hooggelegen uitzicht over de Maas. Vervolg uw weg langs de rivier tot het voet/fietsveer in Neer. Aan de overkant fietst u door de uiterwaarden en via een prachtige landelijke route komt u uit bij de veerpont in Beesel. Het veer brengt u weer terug naar het centrum van Kessel.

Knooppunten
53 – 76 – 05 – 04 – 03 – 53

Natuur

Wonderschone wandeling Leudal

Deze wandeling mag u zeker niet overslaan. Parkeer bij het Bezoekerscentrum Leudal op de Roggelseweg 58 in Haelen. Bij het gemaal slingert een wandelpad langs de kronkelige Leubeek. Zie het werk van bevers of bekijk de plek waar ijsvogels in het voorjaar broeden in de wanden van de oevers. Het is een prachtig pad omdat er veel hoogteverschil is, wat mooie doorkijkjes oplevert. Bezoek de 18e-eeuwse watermolen, de Leumolen, ook wel de Ursulamolen genoemd. Volg de beek nog een tijdje en wandel via de andere oever op uw gemak terug naar het Bezoekerscentrum, waar ook van alles te doen is of geniet na met een kop koffie op het terras.

Knooppunten
27 – 24 – 58 – 56 – 53 – 51 – 50 – 63 – 62 – 61 – 14 – 27